Ofertes de Feina i Beques Ofertes de Feina
Select Page
Profesor Giovanni Volpe, University of Gothenburg
Professor Giovanni Volpe, University of Gothenburg

ICFOnian rep el premi Göran Gustafsson

Giovanni Volpe, actualment professor de la Universitat de Göteborg, rep un dels premis de física més prestigiosos de Suècia

March 25, 2024

El professor Giovanni Volpe, graduat del programa del doctorat d'ICFO el 2008, supervisat pel professor ICREA a l'ICFO Dmitri Petrov, representant honorari dels antics alumnes de l'ICFO del 2019 al 2023 i professor del Departament de Física de la Universitat de Göteborg on dirigeix el Laboratori de Matèria Blanda des del 2016, va ser guardonat recentment amb un dels premis de física més prestigiosos de Suècia, el Premi Göran Gustafsson.

Aquest premi, atorgat per la Fundació Göran Gustafsson amb l'ajuda de la Reial Acadèmia Sueca de Ciències, s'atorga en cinc categories, que abasten ciències naturals i medicina, i es concedeix a investigadors no més grans de 45 anys que estiguin actius a Suècia. Giovanni va rebre el premi de física "per una investigació innovadora centrada en partícules microscòpiques amb funcions actives".

Quan en una entrevista de la Universitat de Göteborg se li va preguntar com celebraria, Giovanni va respondre: “Estic més motivat que mai per treballar. Crec que la millor celebració és donar-li un bon ús a aquesta motivació i acabar alguns dels grans projectes, que porten diversos anys de desenvolupament, en què el meu grup està treballant, inclòs el proper llibre Deep Learning Crash Course i la segona versió del nostre programari per a la connectivitat cerebral, BRAPH 2.0."

ICFOnians s'uneixen a Giovanni i als membres de la seva universitat i grup de recerca per celebrar aquest èxit important.