Ofertes de Feina i Beques Ofertes de Feina
Select Page
La targeta de contes, les targetes d'informació i les targetes de pensament proporcionen informació essencial per a la discussió
La targeta de contes, les targetes d'informació i les targetes de pensament proporcionen informació essencial per a la discussió

ICFO Decide Game

Una activitat original de divulgació creada per l'ICFO dirigida a alumnes de secundària per aprendre sobre el sistema de recerca i reflexionar sobre el paper de la recerca científica en la societat.

October 24, 2022

L'ICFO té una triple missió: dur a terme investigació de frontera, formar la propera generació de científics i tecnòlegs, i proporcionar coneixements i transferència de tecnologia. En l'activitat de divulgació dissenyada per l'ICFO coneguda com l’ICFO Decide Game, les tres missions s'uneixen per oferir als estudiants i al públic general una visió única de la recerca i del paper de la recerca científica en la societat.

Llançat el 2020 com una activitat que funcionava molt bé a les plataformes en línia utilitzades durant la pandèmia de la COVID, el Decide Game permet als grups aprendre sobre la recerca en fotònica realitzada a l’ICFO, així com participar en discussions guiades sobre la importància de la fotònica en les nostres vides diàries, el potencial d’aquesta tecnologia per les indústries existents i noves, i les formes en que podem prioritzar el suport a la recerca per beneficiar a la societat. A més d'una àmplia varietat de grups que han participat en línia des de tota Catalunya, Espanya i altres països, els grups també poden participar en el Decide Game com a part d'una visita a les instal·lacions de l'ICFO, com va ser el cas de les escoles que van visitar avui l'ICFO des de la ciutat veïna de Viladecans.

El joc demana als participants que es posin en el lloc dels responsables polítics de la recerca i la innovació. Durant el joc, reben informació essencial per discutir sobre la fotònica i la importància de la ciència i la recerca en les nostres vides, alhora que descobreixen projectes científics d'avantguarda que s'estan desenvolupant a l'ICFO. Tenen l'oportunitat de parlar amb científics de l'institut, i amb tota aquesta informació, prenen decisions estratègiques d'acord amb la resta del seu grup.

A l’ICFO estem contents de tenir l'oportunitat de compartir el nostre entusiasme per la ciència en general, d'informar la comunitat sobre els descobriments canviants de paradigma que els científics del nostre centre estan perseguint, i de promoure la comprensió del potencial innovador de la recerca.

 

****************

INNODELTA: ICFO participa en el projecte PECT InnoDELTA que té com a objectiu augmentar la competitivitat i el desenvolupament econòmic del Delta del Llobregat, millorant la capacitat innovadora dels seus empresaris, teixit empresarial i ciutadans per fer front als reptes del territori. ICFO participa específicament en la plataforma d'innovació (Plataforma Delta Emprèn), dissenyada per millorar l'esperit empresarial de la base tecnològica i l'especialització en els camps de la fotònica i la fabricació avançada, aplicada principalment a les indústries agroalimentàries, sistemes industrials i indústries culturals basades en l'experiència (esport i turisme).

 Aquest projecte és cofinançat pel Fons de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu del FEDER 2014-2020 amb una subvenció del 50% del total dels costos elegibles, amb el suport del Departament d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya.

****************

Debats en grup
Els grups es reuneixen amb científics experts a l'ICFO